25 april 2018

Planer inför 2018

Nybildad förening med projekt på gång

Hermansjöbygdens intresseförening är en ideell förening som bildades 2 november 2017 och har ett femtiotal medlemmar (april). Vi finns i Örnskölsviks kommuns inland, åtta mil från Örnsköldsvik och UNESCO-världsarvet Höga Kusten/Kvarkens skärgård.

Vårt mål är att Hermansjöbygden ska bli ett besöksmål. Området ligger över Högsta kustlinjen, på minst 300 m.ö.h. Gammelgård är en finnbosättning från 1600-talets början och familjerna som bott vid sjön sedan 1800-talets början fram till 1966 finns dokumenterade.

Hermansjön kommer delvis ingå i Ekoskogen, Holmen skogs första i Sverige, där närbelägna Kunnådalen skyddas genom frivillig avsättning grundat på höga naturvärden och Hermansjöns kulturhistoria blir en viktigt inslag.

* Vi genomför under 2018 en förstudie i nära samarbete med markägaren Holmen skog AB.

* 26 augusti, LONA-dagen, berättar vi om vår förstudie, förening och planer, på Högland.
* I planeringsstadium, eventuellt 8 eller 9 september, Kulturarvsdagarna, då tar vi emot besökare på gården Högland. Beslut inom en månad.

Vi uppdaterar vårt arbete på den här bloggen,   
https://hermansjon.blogspot.se/

Du kan läsa om vår förstudie på Naturvårdsverkets direktlänk nedan till vår förstudie: https://lona.naturvardsverket.se/Project/Edit/5039

Det blir ett aktivt och spännande år!
Välkommen!


  
Kontakt:
Solveig Nordin Zamano 070-672 84 83 norglobal@hotmail.com
Marie Hellstrand, Holmen skog AB 070-203 00 37 

Informationsblad 2024 Hermansjöbygdens intresseförening

Här finns en sammanfattning av vad som är på gång i föreningens regi, kontaktpersoner, länkar och texter om Hermansjöbygden. Ta gärna kontak...